Adobe endrer lisensiering og introduserer Creative Cloud

Adobe vil i tiden fremover gi ut Creative Suite i raskere tempo enn før. Mye tyder bla på at vi vil få .5 utgave mellom hver hele utgave. Disse vil det være ca 1 år imellom. Dvs at vi får CS6 i mai 2012 og CS6.5 året etter. Dette gjør de for å få raskere ut nye funksjoner og oppdateringer til brukerne.

Adobe endrer oppdateringsregler

Ønsker du å oppgradere til CS6 bør du ta steget nå. Kun brukere av CS5 og 5.5 får oppgradere til versjon 6 til redusert pris. Arbeider du i CS4 vil du måtte betale full pris når CS6 kommer. Tidligere ville man kunne oppdatere fra 2-3 eldre versjoner men det er det nå slutt på. I skrivende stund gir Adobe 20% rabatt på CS5.5.

Når det gjelder de som har vedlikeholdsavtaler regner vi med at det går sin gang.

Abonement på Creative Cloud

Adobe introduserer nyheten Creative Cloud der man abonnerer på Creative Suite sammen med Adobe Touch Apps fremfor å eie. I USA er prisen satt til ca 50$ med minumum 12 måneders avtale. Man vil også ha ett dyrere abonnement for de som ikke vil binde seg for ett år. Prisene er ikke tilgjengelig for Europa enda men er ofte det dobbelte. Da får man altså tilgang til samtlige av programmene i Creative Suite (Master Collection) samt endel nettjenester og Adobe Touch Apps. Adobe mener dette vil kraftig forbedre og ikke minst utvide de kreatives muligheter. Les mer om Creative Cloud her.

Hva betyr dette for brukerne?

Vi tror det vil føre til at flere vil teste ut andre programmer enn de ellers bruker og også bevege seg inn i områder hvor dørene er stengt i dag. Adobe har  feks kjøpt firmaet TypeKit som spesialiserer seg på utleie av skrifter til websider. Med HTML 5 og de nye standardene kan man da ha akkurat den fonten man ønsker å ha også på nettsider. Det ryktes at dette produktet vil inngå i Adobe Creative Cloud. Ellers vil nye programmer som Muse (enkel nettsideproduksjon) og Edge (HTML5 animasjonsverktøy) bli tilgjengelig og inngå i skyen. Man vil også få tilgang til en rekke nettjenester som lagring av filer, korrektur av filer, deling av dokumenter osv. i skyen. Mye spennende i tiden som kommer…