Maler for Word eller Powerpoint

For deg som skal produsere maler for Word eller Powerpoint så må du være obs på at Windows versjonene av programmene desverre ikke oppfører seg likt som på Mac.

Nye grensesnitt

Brukergrensesnittet er vesentlig endret fra de gamle versjoner til de siste versjonene og i tillegg er Mac-versjonen helt annerledes også med noen egne- og manglende funksjoner.
Siste Mac-versjon mangler blant annet støtte for makroer. Her er det desverre mange feller å gå i…

Oppdater Office-pakken

For deg som bruker Mac anbefaler vi å oppgradere til siste versjon av Office-pakken siden den er langt mer kompatibel med Windows-versjonen ved malbygging. I programmet for Mac finnes det en kompatibilitetskontroll, men den utelukker ikke nødvendigvis mulige utfordringer.

Filmsnutter i Powerpoint

Skal du bruke Powerpoint til å vise filmsnutter er det stort sett på Mac siden programmet tar i bruk Apples innebygde filmvisningsmotor QuickTime, som har veldig god støtte for ulike filmformater. På Windows er dette litt mer utfordrende siden modulen for visning av film ikke støtter så mange ulike måter filmene kan komprimeres på (codec). Disse tingene er vanligvis ikke noe problem i det daglige, men det er kjedelig å lage en presentasjon på Mac som skal vises på pc og filmene uteblir. Ett tips er at der finnes webtjenester som kan konvertere film til det formatet du ønsker, en slik tjeneste er Zamzar.com.
Siden er i betaversjon og gratis men er allerede godt brukt, så om du trenger å konvertere andre typer filer sjekk her før du går til innkjøp av ny programvare.

Bruk av animasjonseffekter

Er du glad i effekter i PowerPoint så må du også være obs på at noen effekter som er basert på QuickTime vil vises annerledes på Windows, og gjerne veldig mye dårligere. Tilpasning til plattform er viktig. Arbeider du på Mac og har tilgang til en pc så kontroller gjerne før du sender videre til brukere med Windows.

Malproduksjon eller kurs

Vi kan være behjelpelig med å både designe eller kontrollere maler for Word og Powerpoint eller holde kurs i produksjon av slike maler. Sjekk i kalenderen eller ta kontakt for tilbud.